Warning: include_once(../_cms/include/send_email.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /nfsmnt/hosting2_1/3/4/343ab96b-258a-4045-ad9c-7b7548728088/farma-hradisko.sk/web/page.php on line 9

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '../_cms/include/send_email.php' for inclusion (include_path='.:/usr/php52/lib/php') in /nfsmnt/hosting2_1/3/4/343ab96b-258a-4045-ad9c-7b7548728088/farma-hradisko.sk/web/page.php on line 9
Farma HRADISKO - japonské prepelice

japonské prepelice  

 

JAPONSKÁ PREPELICA patrí medzi najmenšihydinu s najvýkonnejšou produkciou vajec

 

 

 

 

Mäso japonských prepelíc má hlavne dietetické, ale aj liečivé účinky, tak isto veľký význam majú ich vajíčka ( liečenie vysokého cholesterolu, cukrovka, pri chorobách srdca, pľúc, pečene, obličiek, žalúdka,  pri strate hlasu, bronchiálna astma,  artérioskleróza, anémia a mnoho ďalších)

vajciaVajcia:  

  • škrupina má buď bielu, zamatovohnedú farbu, ale najčastejšie sú prskané
  • majú tenšiu, krehkejšiu škrupinu
  • majú väčší podiel žĺtka k bielku
  • dlhodobá trvácnosť (3týždne v chladničke)
  • z minerálnych látok obsahujú Ca, P, Fe
  • z vitamínov A, B1, B2, kyselina nikotínová

 

liaheňLiahnutie trvá 17dní, pri teplote 37-37,5 st.C v liahňach s vlhkosťou 55-60% a do 15dní sa otáčajú 4x

Odchov je  pri teplote 34 st.C, do 4-tého týždňa sa teplota znižuje na cca 18-20st. C

 

Recepty:

  1. pre posilnenie imunity: do pohára naliať 30prepeličích vajc, šťavu z 1kgjedlo citróna, po 10 dňoch pridáme 5PL medu a všetko dobre premiešať. Táto dávka by sa mala piť po dobu 1-ho týždňa
  2. pre zvýšenie sily a svalovej hmoty a pre energiu: 5vajec, 1lyžička medu a 2dl mlieka. Premiešať a piť 30min. pred raňajkami
  3. Prepelica na divoko:

    4 prepelice, 2 cibule, 12 plátkov slaniny, 2 lyžice hladkej múky, 2dcl červeného vína, 3 lyžice oleja, soľ, korenie na divinu, vývar na podliatie

    Prepelice očistíme, umyjeme, osolíme a naplníme trochou korenia na divinu. Každú z nich zabalíme do troch plátkov slaniny, opečieme na oleji a dáme zapiecť. Na výpeku, ktorý nám ostal opražíme na drobno nakrájanú cibuľu a spolu so zvyškom korenia na divinu, pridáme k mäsu do pekáča. Pečieme asi 45min. a priebežne podlievame červeným vínom. Keď sú upečené, prepelice vyberieme, do výpeku pridáme múku a popražíme do zlatista. Zalejeme trochou vývaru, vína a trochu povaríme